" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Βαρθολομαίος ο υπηρέτης των παγκοσμίων συμφερόντων. (Concordia Summit) Τον ηγέτη αυτόν, της νέας «εκκλησίας» προσκυνούν όλοι οι Ποιμένες!

Τοῦ Ἀδαμαντίου Τσακίρογλου


Ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Βαρθολομαῖος θὰ ὁμιλήσει, ὅπως ἀνακοινώθηκε, στὴν πρώτη σύνοδο τοῦ Concordia Summit στὴν Εὐρώπη, ποὺ θὰ πραγματοποιηθεῖ στὴν Ἀθήνα στὶς 6 καὶ 7 Ἰουνίου. 
Στὴ σύνοδο θὰ μιλήσουν, ἐπίσης, ὁ τέως ἀντιπρόεδρος τῶν ΗΠΑ, Τζὸ Μπάιντεν, ὁ τέως πρόεδρος τῆς Ε.Ε. Ζοζὲ Μανουὲλ Μπαρόζο καὶ πολλοὶ ἀκόμη ἡγέτες κρατῶν καὶ ἐπιχειρήσεων.



Ποιό εἶναι ὅμως τὸ Concordia Summit; Τί σχέση ἔχει μὲ τὸ ἔργο τοῦ Θεοῦ; Ὅπως θὰ δοῦμε καμία. Ἐξυπηρετεῖ ἀποκλειστικὰ καὶ μόνο σχέδια τῆς παγκοσμιοποίησης καὶ τῆς νέας τάξης πραγμάτων.

Οἱ παρακάτω ἀποκαλύψεις γιὰ τὸ τί ἐστι Concordia Summit, ἀποκαλύπτουν καὶ τὸ τί ἐστι Βαρθολομαῖος καὶ κάτω ἀπὸ ποιό «πνεῦμα» σκέπτεται καὶ λειτουργεῖ. Παράλληλα ἀποδεικνύουν τὴν συμπόρευση οἰκουμενιστῶν καὶ παγκοσμοιοποίησης.


«Η Concordia έχει ήδη καθιερωθεί στην διεθνή αντίληψη, τόσο για τις καινοτόμες ιδέες που προάγει, όσο και τις ενέργειες που διοργανώνει με κεντρικό τομέα δράσης τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και απώτερο στόχο την επίτευξη ενός ευημερούς και βιώσιμου μέλλοντος.
Μέσω της διάσκεψης της Concordia στη Νέα Υόρκη, στην οποία φέτος συμμετείχαν 2.500 άτομα από όλο τον κόσμο, με σημαντική επιρροή στην κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένων 40 πρώην και νυν αρχηγών κυβερνήσεων καθώς και κορυφαίων διοικητικών στελεχώνεπιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας, οι οποίοι θα έχουν αντίκτυπο σε καίρια θέματα, το Concordia Summit αποτελεί πλέον παγκόσμιο παράγοντα για ζητήματα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Σε παλαιότερες διασκέψεις το παρών είχαν δώσει εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, όπως ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α Joe Biden, οι πρώην Πρόεδροι των Η.Π.Α George W. Bush και Bill Clinton και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ιδρυτής και βασικός υποστηρικτής της Concordia είναι το Libra Group (www.libra.com), ένας πολυσχιδής διεθνής όμιλος επιχειρήσεων με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και στις έξι ηπείρους, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη. Η στήριξη της Concordia αντιπροσωπεύει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Libra Group.

Σχολιάζοντας την έναρξη της Concordia Europe, o κ. Νικόλαος Λογοθέτης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Concordia σημείωσε ότι “το 2017 θα είναι σημαντική περίοδος ανάπτυξης για την Concordia. Εφαλτήριο για την ανάπτυξη του Οργανισμού αποτελεί η πίστη μας στη σημαντική επίδραση που έχουν οι συνεργασίες, στα φλέγοντα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της εποχής μας. Προσδοκούμε στην εξάπλωση της δράσης μας πέρα από τις Η.Π.Α.,μέσω της ενθάρρυνσης στρατηγικά εστιασμένων διαλόγων σε περιφερειακά ζητήματα, στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ελληνική κληρονομιά μου και αποτελεί τιμή που η Concordia επέλεξε την Αθήνα για τη διεξαγωγή της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης”.


Στη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Concodia φιλοξένησε συζήτηση για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες (Private Sector Forum on Migration and Refugees), η οποία
ενεργοποίησε μια κοινότητα ηγετών να δράσουν συλλογικά για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης. 
To Forum διεξήχθη σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Πολιτικής του Πανεπιστημίου Columbia και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες όπως ο David Miliband από την Παγκόσμια Επιτροπή Διάσωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, και ο George Soros από το Open Society Foundations, ο οποίος ανακοίνωσε τη δέσμευση για 500 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.


Η Concordia Europe θα χτίσει επάνω στη δυναμική αυτών των στρατηγικών διαλόγων, και θα ενεργήσει με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων που συνδέονται μεταξύ άλλων με την κινητικότητα των ανθρώπων, τη συνεκτικότητα, την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης και επανεγκατάστασης κ.ά.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη θα βασιστεί στις πρόσφατες συζητήσεις της Concodia που διεξήχθησαν με αφορμή το Brexit και τις διεθνείς προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Καὶ στὴν Καθημερινή (ἐδῶ)
«Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ακούσει από κοντά τον Τζορτζ Σόρος, να εμπνευστεί από το μήνυμα του Γουόρεν Μπάφετ, να συνομιλήσει με τον Ζοζέ Μπαρόζο και να πιάσει με την άκρη του ματιού του τον βιαστικό Γιώργο Παπανδρέου. Ισως μόνο στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αλλά και πάλι εκεί δεν έχουμε δει ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα – και σίγουρα όχι τον Βασίλη Λεβέντη.

Ολοι οι παραπάνω συμμετείχαν στο Concordia Summit, μία διήμερη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Συνολικά τρεις χιλιάδες προσκεκλημένοι πέρασαν από τo συνέδριο στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Grand Central Station. Σίγουρα, βοηθά ότι πραγματοποιείται την ίδια εβδομάδα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αλλά ο ανταγωνισμός είναι επίσης μεγάλος, καθώς η μόλις πέντε ετών σύνοδος πραγματοποιείται παράλληλα με πληθώρα εκδηλώσεων εντός και εκτός της έδρας των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων και το Clinton Initiative, στο οποίο ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε πέρυσι συνομιλήσει με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του Νικ Λογοθέτη και Μαρκ Σουίφτ, η ιδιαιτερότητα του Concordia είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να ασχοληθεί με ζητήματα πολιτικής. Όπως είπε στην «Κ» ο κ. Λογοθέτης, το πρώτο συνέδριο ήταν για τον εξτρεμισμό, ενώ στη συνέχεια έστρεψαν την προσοχή τους στη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση κάποιων από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως. «Είναι ένα σημαντικό εργαλείο, και η τάση αυξάνεται και στους δύο τομείς όσο τα ζητήματα γίνονται πιο περίπλοκα», εκτίμησε ο κ. Σουίφτ, «καθώς συνδυάζει την αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα με το εύρος του δημοσίου».


Το «μενού»
Φέτος στο προσκήνιο ήταν το προσφυγικό ζήτημα. Το συνέδριο ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον Τζορτζ Σόρος να δεσμεύεται ότι η εταιρεία του θα επενδύσει μέχρι και 500 εκατ. δολάρια σε εταιρείες και πρωτοβουλίες που βοηθούν τους πρόσφυγες παγκοσμίως, αξιοποιώντας κυρίως την ψηφιακή τεχνολογία. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ θύμισε την προσφυγική ιστορία της δικής της οικογένειας, και άλλος ομιλητής εκτίμησε ότι αυτό ισχύει για το 80% της Νέας Υόρκης. (http://www.kathimerini.gr/876384/article/epikairothta/politikh/soros-mpafet-mparozo-se-ena-trapezi)


Νὰ καὶ κάποια μέλη τοῦ «πνευματικοῦ» Concordia Summit


Prince Abdulaziz bin Talal, Chairman of the Arab Open University Forum
Andrés Pastrana Arango, Former President, Republic of Bolivia
Aleksander Kwaśniewski, Former President of Poland
Álvaro Uribe, Former President of Colombia
Andrew N. Liveris, President, Chairman, and Chief Executive Officer of the Dow Chemical Company
Anita B. McBride, Executive-in-Residence, The Center for Congressional and Presidential Studies at American University School of Public Affairs
Constantine M. Logothetis, Executive Vice Chairman of Libra Group
David A. Paterson, Former Governor of New York
General (Ret.) David H. Petraeus, Former Director of the Central Intelligence Agency
Felipe Calderón, Former President of Mexico
Frances Townsend, Former Homeland Security Advisor to the President of the United States
George J. Mitchell, Former United States Senate Majority Leader
George M. Logothetis, Chairman and Chief Executive Officer of Libra Group
Ian Bremmer, Founder and President of Eurasia Group
Jacob A. Frenkel, Chairman of JPMorgan Chase International
John Negroponte, Former U.S. Deputy Secretary of State and U.S. Director of National Intelligence
John S. Koudounis, President and Chief Executive Officer of Mizuho Securities USA, Inc.
Jorge Fernando Quiroga, Former President, Plurinational State of Bolivia
José María Aznar, Former President of the Government of Spain
Joseph Vittoria, Former Chairman and CEO of Avis
Kevin Rudd, Former Prime Minister of Australia
Mikuláš Dzurinda, Former Prime Minister of Slovakia
Ambassador Paula Dobriansky, PH.D., Senior Fellow, Senior Fellow, Harvard University JFK Belfer Center for Science and International Affairs
Suwat Liptapanlop, Former Deputy Prime Minister of Thailand
Teri Ardleigh Swift, Founder of Tyrogenex
Thomas Kean, Former Governor of New Jersey
Vaira Vīķe-Freiberga, Former President of the Republic of Latvia
Dr. William J. Antholis, Executive Director of the Miller Center


Θὰ τοὺς μιλήσει …σίγουρα γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ θὰ τοὺς …κατηχήσει στὴν Ὀρθόδοξη Πίστη ὁ Βαρθολομαῖος!!! Θὰ τοὺς θέσει δὲ πρὸ τῶν παγκοσμίων εὐθυνῶν τους!
Ἐμπαίζουν τὸν Θεὸ καὶ τὴν Ἐκκλησία Του.
Ἡ πτώση τῶν Οἰκουμενιστῶν συνεχίζεται ἀκάθεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.