" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί: Για έναν ακόμη Έλληνα αιχμάλωτο στην Τουρκία



Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 11 πμ, στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος) υπό την αιγίδα του Συντονιστικού Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης, θα γίνει παρουσίαση του συλλογικού βιβλίου στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα: <<Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί. Λευτεριά στους Λαούς της Μικράς Ασίας>>, το οποίο περιλαμβάνει κείμενα των Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, Μεράλ Γκευλανί, Ταμέρ Τσιλιγκίρ, Χρόνη Αμανατίδη, Θεοφάνη Μαλκίδη και επίμετρο από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. 

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Θ. Μαλκίδη, ενώ ο Γιώργος Πουλαντσακλής στο βιολί και τη λύρα, ο Χάρης Πορφυρίδης, στο λαούτο και ο Μίλτος Σπυριδόπουλος στο ούτι, θα αποδώσουν μουσική από την πατρίδα του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Έλληνας που γεννήθηκε στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί και μετά την ανακάλυψη της αληθινής του Ελληνικής καταγωγής, έκανε μαζί με τη σύντροφό του Κούρδισα Μεράλ Γκεϊλανί, σκοπό της ζωής του τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αλήθεια, για τον Πόντο, για τον Ελληνισμό, για το Κουρδιστάν, για όλη την Ανθρωπότητα.

Συνελήφθη την 22α Απριλίου 2017 και παραμένει έως σήμερα φυλακισμένος, με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε «τρομοκρατική δραστηριότητα» λόγω της δράσης του για Ελευθερία στο Κουρδιστάν και για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.